Ud i verden med Folk Spot Denmark 2016

By Morten Alfred Høirup |

I den sidste weekend i august løber Danmarks største roots, folk & folkemusik begivenhed, Tønder Festival, af stablen for 42. gang.

I den forbindelse sætter ROSA-folk – i samarbejde med Tønder Festival og støttet af DJBFA – fokus på den brede danske folkemusik med et større arrangement som går under overskriften Folk Spot Denmark 2016.

Kontakt mellem nordiske musikere og den internationale branche
Her mødes danske roots, folk og traditionelle bands med branchefolk fra den internationale folkemusikscene og lærer hinanden at kende i løbet af et par hektiske festivaldage. Erfaringerne viser, at denne form for showcase og kontaktudveksling fører til koncerter, turneer og omtale af danske bands og solister både i Danmark og ikke mindst internationalt.

I løbet af to dage præsenterer Folk Spot Denmark syv danske bands og en enkelt norsk duo med eksportpotentiale for et publikum bestående af en blanding af danske folkemusikentusiaster og internationale branchefolk, der er kørt og fløjet ind fra lande som Tyskland, England, Irland, Skotland, Norge, Belgien, Frankrig, Holland, USA og Canada.

Der er tale om ca. 50 musikjournalister, agenter, managers, organisationsfolk, festival- og spillestedsarrangører og meget mere.

Bredt og varieret line-up
Det er 5. gang at Folk Spot Denmark afholdes på Tønder Festival, og de deltagende bands repræsenterer også i år et meget bredt udsnit af det danske folkemusik scene.

Her er folk som den inter-skandinaviske violin og fløjte trio Fru Skagerrak, folk world bandet Himmerland, klezmer-orkestret Sherzandum, ukulele-kontrabasduoen Elof & Wamberg, kvartetten Basco med den dansk-norske sangerinde Jullie Hjetland som gæst, guitar- og violinduoen Fromseier Hockings og det dansk-britiske violinorkestre D.U.K. Derudover deltager den norske violin- og hardangerfele duo Odde & Holmen.

Længere ud i verden
Maja Kjær Jacobsen fra trioen Fru Skagerrak fortæller:

– Vores mål er at blive ved med at udvikle vores netværk og at komme endnu længere rundt i verden, og vi er allerede godt på vej. Vi er vilde med at tage ud og fortælle historien om den særlige musikalske sammenhæng og kultur, som findes i Skandinavien, og vi håber bl.a. at Folk Spot Danmark kan skaffe os i kontakt med et agentur som kan hjælpe os med at komme i mål med den idé.

De i alt otte koncerter løber af stablen på Tønder Festivals Klubscenen fredag og lørdag aften, og der er adgang for alle med festivalarmbånd.

Samtlige koncerter optages og videofilmes og vil i ugerne efter festivalen blive bragt på dansk folkemusik eksklusive radiostation, RadioFolk.dk, sammen med interviews med de deltagende musikere og branchefolk.

Yderligere info på:

Tønder Festival: www.tf.dk
ROSA-folk: www.folkemusik.dk
RadioFolk.dk: www.radiofolk.dk

Like this Article? Share it!

Comments are closed.