Tysk og hollandsk efterspørgsel på Jens Lysdal

By Henrik Friis |

Jens Lysdal gør sig godt syd for grænsen – både album-mæssigt og live. De tyske anmeldere har endda nomineret ”Easy Heart”til deres årspris. Folkemusik.dk har taget en snak med den travle sanger, guitarist og sangskriver.

Et job hist – og et job her. Sådan var det tidligere for singersongwriteren Jens Lysdal i forhold til det tyske marked. Men ikke mere:

I år har han allerede været på en koncentreret forårsturné med otte jobs på ni dage, til efteråret venter endnu en af slagsen – og så er hans seneste album ”Easy Heart” blevet nomineret af de tyske musikanmeldere til ”Preis der Deutschen schallplattenkritik” inden for genren folk & folklore, som skal uddeles ved årets udgang.

Selv er Jens Lysdal ikke i tvivl om, hvad der har skubbet til den tyske interesse:

– Det er fordi, jeg via mit samarbejde med Flemming Borby er kommet i kontakt med Maren Kumpe fra Music Matters i Berlin. Maren har tidligere erfaring fra Universal Music, og kender derfor også til ”den store maskine” og ikke kun de mere snævre genre-opdelinger, fortæller Jens Lysdal om Maren Kumpe, der fungerer som pr-agent og har sendt ”Easy Heart” til udvalgte tyske anmeldere, som hun mente ville forstå, forholde sig til og anmelde musikken.

– Det er også på den måde nomineringen til kritiker-prisen blevet til – Maren har været i branchen så længe, at anmelderne lytter til hende, når hun sender noget ud, fortæller Jens Lysdal, der i det hele taget har fået rigtigt godt tag i det tyske marked.

For ikke blot sælger ”Easy Heart” rigtigt fornuftigt syd for grænsen – der er også god efterspørgsel efter Jens Lysdal på koncert-fronten, hvilket forårs-turneen viste med koncerter på cafeer, kulturhuse m.v. og fra 60 til 300 tilskuere. Her er det danskeren Flemming Borby, der fungerer som booker, og den efterårs-turné, der nu er under forberedelse, håber Lysdal vil generere mindst samme efterspørgsel, nu den kan læne sig op ad pris-nomineringen.

Hollænderne kender også til Lysdal
Tyskland er ikke det eneste sted i udlandet Lysdal har hul igennem. Anmelderne i Holland og Østrig har også taget albummet til sig, og roser Lysdal for hans sangskrivning og stilfulde guitarspil.

Læs også: Stærke navne klar til Folk Spot

Ja, i Holland betød en turné med Eliza Gilkyson forbindelse til bookeren Joanna Serraris, som igen anbefalede Jens Lysdal til pladelskabet Contineltal Records, der har udsendt ”Easy Heart” i det nederlandske. Og efter en vellykket januar-turné – bl.a. i flere nedlagte kirker som Amsterdams Paradiso – arbejder den hollandske booker nu på at få Lysdal på plakaten til flere af sommerhalvårets festivaler.

www.lysdal.com

www.musicmatters.de

Like this Article? Share it!

Comments are closed.