Turdagbog: MC Hansen, England

By Folkemusik.dk |

MC Hansen og Jacob Chano tog i sidste uge til England for at kigge efter foråret og spille koncerter. Læs deres dagbog og se billeder fra turnéen.

Tirsdag d. 3. marts, kl. 7.15

Lundby Station. Det toptunede, støjsvage ICE-tog, der kommer fra Tyskland, standser i Lundby. Udkantsdanmark? Ikke her!

Downloader billeder fra sidste uges efterskole-turne hele vejen til lufthavnen og opdaterer koncertkalenderen.
Må konstatere at skiltet på Jacobs harmonium, der siger: “FRAGILE, this side up”, ikke bider på baggagehåndteringspersonalet.

Fingers crossed!

Når lige at læse nyheden om, at Uffe Steen modtager årets Ben Webster-Pris inden flyet letter. Tillykke Uffe! Det er en fornøjelse at ha’ dig med på holdet!

Downtown London i den modsatte side af vejen skærper koncentrationsevnen, hvilket var lige hvad vi havde brug for på the Green Note i Camden, hvor flere folk, der havde hørt os på Maverick Festival, var mødt op for at synge med og holde hånd til de sange, der er bedst til lige netop you det.

tirsdag1

Fed koncert i Londons hipsterkvarter, hvor aftenens andet navn Hannah Aldridge sang om kvinder på Death Row og om at ha’ sex med et spøgelse. Jeg kunne ikke ha’ ønsket mig en bedre start på turnéen.

Onsdag d. 4. marts

The New Ale House Hotel, “right in the heart of Camden” aarh ikke helt, men morgenmaden var gratis, kaffen var varm, og der blev skruet ned for technomusikken, da jeg spurgte til om det kunne komme på tale. Klokken var trods alt kun 7.30.

Vi tilbragte eftermiddagen i et baghus fyldt med rock’n’roll memorabilia fra Texas, slangeskind og gamle instrumenter. Barry Marshall Everitt sender sit radioshow The Snakepit derfra. What’s not to like!?

onsdag2

Efter en solid omgang bangers and mash og en burger var vi klar til koncert i Leytonstone. Scenen så ud som en tikibar, DJ’en spillede old-time, og britiske krigsveteraner drak stout og grinede med på mine historier.

Natmad hos arrangøren der har mere Elvis-gear på toilettet end nogen anden, jeg nogensinde har mødt. “Elvis has left the bathroom!”

Torsdag d. 5. Marts, kl. 7.29

Mit indre ur vækkede mig et minut før alarmen på min telefon gik. Det slår aldrig fejl. Efter et par timer på motorvejen møder vi den engelske østkyst i Felixstowe. To timer mod øst, ethundrede år tilbage i tiden. Her er skønt! Hotel med havudsigt, eventyrgolf har lukket, og der er kun spøgelser i pariserhjulet, det er stadig vinter på den engelske østkyst.

torsdag1

Fire sandwiches med bangers og pommes frites, et stykke banankage og en powernap, og vi er klar til to timers live session på Radio Felixstowe. Det bliver til ret mange numre og en hel del historier i løbet af to timer. Vi spillede endda et nummer, der ikke helt er skrevet endnu. Vi er forud for vores tid!

Fredag d. 6. marts

Laaang køretur fra Felixstowe til Nottingham – mest fordi jeg kørte forkert tre gange. Jeg syntes ellers, jeg var ved at få fat i det med køre i den modsatte side, men rundkørsler med fire spor er ikke mon stærke side. Vi nåede frem i god tid til en glad og smilende Rob på Guitar Bar i Nottingham.”what can I get you? Flat English beer of the sizzly stuff?” Vi tog en Duck Berry Pale Ale, mens vi ventede på maden. Duck’n’Roll.

Skønt med hjemmelavet mad. Vi fik et par nye venner under koncerten fra bandet “DH Lawrence and the Vaudeville Skiffle Show”. De inviterede os til at komme til den dal de bor i og spille næste gang vi er i landet! Peace in the Valley!

fredag2

Lørdag d. 7. marts

Okay det er åbenbart en engelsk ting. “Britain’s got talent” på 11 over morgenmaden. Det er altsammen “en del af eventyret,” som min svoger siger. Jeg spiste min Full English Breakfast og sugede indtryk til mig. Sangerinden i højtaleren sang alle de toner, der findes og “et par der ikke findes,” som Dylan sagde for nylig. It’s all good.

Der var tikket et par gigs ind i mailboxen. Det er altid godt at starte dagen med den slags.

Vi standsede i Peterborough på vejen til Eye. Katedralen i byen stod færdig i 1237. Det tog 119 år at bygge den, det tager halvanden time at flyve til København. Tid er noget mærkeligt noget.

Vi blev kaldt ind til ekstranummer to gange i aftes i Eye, hvor en nedlagt bank nu danner rammen om et spillested og atelier. Vores backstage-rum lå i kælderen i den gamle bankboks. Turnelivet er fuld af overraskelser.

Vi er tilbage i England d. 30. og 31. august for at spille på Shrewsbury Folk Festival. Godt forår England, vi ses til sommer!

lørdag

Like this Article? Share it!

Comments are closed.