Tre stærke nordiske folk-navne klar til SPOT Festival

By Folkemusik.dk |
Lige omkring jul blev Jonas Alaska føjet til SPOT Festivals program. Nu får den unge nordmand følgeskab af danske The White Album og svenske Golden Kanine. Hver især giver de tre forskellige bud på nordiske fortolkninger af amerikanske folk-traditioner. Indtil videre er 20 navne til SPOT Festival offentliggjort, og flere navne kommer til i løbet af vinter og forår – deriblandt flere spændende folk-navne.
The White Album

Med langt skæg og store hjerter leverer Claus Arvad, Jakob Eilsø og Frederik Vedersø kramme-folk, der driver af nordisk vemod. The White Album vakte allerede i 2011 stor opmærksomhed på blogs og radiostationer i England og USA, og sidste år var trioen en del af de nordiske musikeksportkontorers JaJaJa-fremstød i London. På ”Conquistador” giver The White Album sit bud på en ny dansk folklyd.

thewhitealbummusic.com

Golden Kanine (SE)

Der sker noget specielt, når dybe amerikanske folk-traditioner tilføres en portion nordisk kølighed. For svenske First Aid Kit og The Tallest Man On Earth har det betydet stor international bevågenhed, og nu følger landsmændene fra Golden Kanine. I 2011 udkom ”Oh Woe” på tyske Glitterhouse Records, og i sommeren 2012 spillede bandet på de store tyske festivaler Southside og Hurricane.

www.goldenkanine.com

Jonas Alaska (NO)

I hjemlandet bliver han kaldt Norges svar på Bob Dylan. Musikalsk befinder Jonas Alaska sig i spændingsfeltet mellem americana og folk med tråde til det kolde nord. Danskerne fik for alvor øjnene op for det unge folk-talent, da han spillede en anmelderrost koncert på SPOT i 2012. Siden har Jonas Alaska bl.a. været opvarmning for landsmanden Thomas Dybdahl i Danmark, og et nyt album udgives til marts.

jonasalaska.com

Læs mere om SPOT Festivalen på www.spotfestival.dk

Like this Article? Share it!

Comments are closed.