SPOT15: Folk- og roots-inspirerede bands på SPOT Festival

By Folkemusik.dk |

Udover de fire bands ROSAfolk præsenterer på SPOT er der masser af bands, der er inspireret af folk- og roots-traditioner. Her er ROSAfolks mini-guide til de fedeste folk-oplevelser på SPOT.

Det har været en tendens i de senere år, at der bliver flere og flere folkede navne på SPOT, hvilket også afspejler den opblomstringen folk-musikken har fået internationalt.

Folk’en har også vist sig at have et kommercielt potentiale, og hvor man tidligere havde rigtig meget af det man kunne kalde indie-rock, så tager flere og flere nye bands udgangspunkt i især en engelsk-amerikansk folk-lyd.

ROSAfolk præsenterer fire navne på SPOT Festival: Black Horse, Trio Mio, Lukkif og Phønix feat. Sangka.

Black Horse er centreret omkring Ian Gregersens sange og er inspireret af amerikansk folk-rock og alternativ country. Black Horse består af musikere fra bl.a. Kissaway Trail og Den Fjerde Væg.

Black Horse, lørdag kl. 15.30, Voxhall

De øvrige tre navne har sine rødder i dansk-nordiske folkemusiktraditioner, og de er alle etablerede på den danske folkemusikscene og har masser af erfaring med at turnere i udlandet.

Phønix var i efteråret i Kina i forbindelse med et kulturfremstød, og her blev de sat sammen med den kinesiske guzheng-spiller Sangka. De tager på turné i Danmark til efteråret, men inden da har vi muligheden for at præsentere urpremieren på SPOT.

Phønix feat. Sangka, fredag kl. 19.15, Musikhuset – Lille Sal

Lukkif er Jullie Hjetlands soloprojekt. Mange kender Jullie fra Nordens Tone og Færd. I Lukkif-projektet har hun arbejdet sammen med electronica-artisten Rumpistol.

Lukkif, fredag kl. 15.45, Radar

De sidste af de bands ROSAfolk præsenterer er Trio Mio. Trio Mio startede i sin tid som violinisten Kristine Heebølls solo-projekt, men blev hurtigt en fasttømret trio bestående af Kristine, Jens Ulvsand og så pianist og harmonikaspiller Nikolaj Busk. Nikolaj er så blevet afløst af Peter Rosendahl, og det har givet Trio Mio et lidt mere jazzet tilsnit.

Trio Mio, lørdag kl. 17.00, Musikhuset – Lille Sal

Udover de navne ROSAfolk præsenterer, så er der en del andre navne, der henter inspiration fra folk’en i større eller mindre grad. Fra Færøerne har vi Eivør, som blandt andet har modtaget flere DMA-Folk-priser.

Eivør (FO), fredag kl. 20.30, Musikhuset – Store Sal

Her i foråret har Eivør været på en længere turné blandt andet i Tyskland, og som support på denne har hun haft en ung færøsk singer-song-writer, Marius Ziska. Ham kan man også opleve på SPOT Festival.

Marius Ziska, fredag kl. 16.00, Atlas

Af de bands der måske bevæger sig lidt længere væk fra folk’en men stadig har en form for inspiration, skal nævnes The Attic Sleepers og Cancer. Cancer er et samarbejde mellem Nikolaj Vonsild fra When Saints Go Machine og Kristian Finne, der har fået stor succes med bandet Chorus Grant.

The Attic Sleepers, lørdag kl. 19.30, Musikhuset – Filuren

Cancer, lørdag kl. 17.45, Musikhuset – Store Sal

Jonah Blacksmith er på programmet på både Skagen Festival og Tønder Festival og består af to brødre fra Thy. Navnet refererer til deres bedstefar Johannes, der var smed. Koncerten på SPOT bliver lidt speciel, da der vil blive vist sekvenser fra en dokumentarfilm, der fortæller netop historien om bedstefaren og hvordan de følger hans spor.

Jonah Blacksmith (Filmkoncert), lørdag kl. 18.30, Musikhuset – Lille Sal

Like this Article? Share it!

Comments are closed.