ROSAs Sekretariat for Folkemusik præsenterer fire folk-navne ved SPOT

By Folkemusik.dk |
CODY, Dreamers Circus feat. Kristian Leth, Boho Dancer og Mads Beldring er hver især udtryk for den store variation, høje kvalitet og det store internationale potentiale, den danske folk-, roots- og folkemusikscene præsterer netop nu.
CODY

Gaffa gav fem stjerner, da CODY i februar gav koncert på Voxhall, men det er ikke kun det danske publikum, der fænges af CODYs folk’ede pop. I 2011 spillede CODY på den store branchefestival SXSW i Austin, og 2012 bød på flere store festivaljobs i Danmark og udlandet. Det seneste album, “Fractures”, blev udgivet i Tyskland, Østrig, Schweiz, Belgien og Holland, hvor CODY også har spillet en række koncerter.

www.facebook.com/comeondieyoung

Dreamers Circus feat. Kristian Leth

Det bliver en helt unik oplevelse, når Kristian Leth går på scenen med folkemusiktrioen Dreamers Circus. Normalt kender vi Leth som frontmand for The William Blakes, men på solo-albummet ”Hjemad” griber han fat om modersmålet og leger også med nordiske folkemusiktoner. Med fejende sønderhoninger og skæve polskaer viser Dreamers Circus det høje niveau, den dansk-nordiske folkemusik kan præstere lige nu.

www.dreamerscircus.com

www.facebook.com/pages/Kristian-Leth

Boho Dancer

Allerede før udgivelsen af ep-debuten, havde Boho Dancer optrådt på SPOT, Northside og Smukfest, hvor Ida Wenøe forførte publikum med sin kraftfulde stemme. Sammen med Asker Bjørk og Símun Mohr tager Wenøe udgangspunkt i den amerikanske folk-bølge. Med en iboende nordiske melankoli, har de tre skabt et moderne folk-udtryk, der med europæiske koncerter og turnéer har trukket international opmærksomhed.

www.bohodancer.com

Mads Beldring

Som konservatorieuddannet trommeslager har Mads Beldring indspillet med blandt andre Källing, Laura Mo og De Glade Sømænd. Nu har han for en tid skiftet stikkerne ud med hårdtslående dansk lyrik, der tager hul på livets store spørgsmål. Skæve Brooklyn-toner, fredfyldt lollandsk bondehusidyl og Nørrebros dunkende uro skaber kontrasterne i Mads Beldrings stemningsmættede poetiske folk-univers.

www.facebook.com/M.Beldring

Like this Article? Share it!

Comments are closed.