ROSA-folk sætter SPOT på folkemusik

By Folkemusik.dk |

Der er SPOT på folkemusik, når ROSA-folk lørdag 30. april inviterer til fest. Det sker på årets SPOT Festival, hvor fire danske folk-navne vil vise publikum, hvordan århundreder gamle traditioner bliver udviklet og forenet med nye toner.

De fire bands er Ida Wenøe & The Silver Cords, Jansberg, Elof & Wamberg (på billedet) og Barrow, der på hver deres måde lader sig inspirere af traditioner og rødder i musikken.

SPOTonFolk Showcase foregår på spillestedet Atlas, der i vid udstrækning præsenterer koncerter inden for genrerne jazz, rock og world og har en kapacitet på 300 publikummer.

Der vil være adgang for publikum med SPOT-armbånd, ligesom der vil blive solgt et begrænset antal billetter i døren til 100 kr. stykket.

Præsentation af bands:

Ida Wenøe & The Silver Cords
Efter et svært brud med den succesfulde trio Boho Dancer, er Ida Wenøe landet på benene. Singlen “Time of Ghosts”, der varslede et album af samme navn, blev af Bands of Tommorrow kaldt “en milepæl i Ida Wenøes karriere”. Hendes stemme vækker minder om bl.a. Joni Mitchell, Sandy Denny og Jacqui McShee, og Ida Wenøes facetrige lydbillede har bragt hende tæt på et ellers svært tilgængeligt engelsk marked.

Jansberg
Med dyb respekt for den samtid musikken lever i, har violinisten Henrik Jansberg siden debuten i 2004 udfordret de danske folkemusik-traditioner. Han har modtaget tre DMA-folk-priser, og hans nysgerrige og legende tilgang til musikken har bragt ham rundt i det meste af Europa. Hans tredje album “Terra Nova” udkom sidste år, og markerede et stilskifte i retning af en mere elektronisk og eksperimenterende lyd.

Elof & Wamberg
Århundreder gamle danske folkemusik-toner, indtryk fra den mangfoldige verden og blændende musikalitet er presset ned i en ukulele og en kontrabas. Elof & Wamberg er blandt de lyseste talenter på den danske folkemusik-scene, og med deres andet album, “Byen Sover”, er byen det gennemgående tema, der beskrives gennem traditionelle og nykomponerede melodier og med en lyd, der med garanti er helt unik.

Barrow
Der blev kastet stjerner og anmelderroser efter DMA-nominerede Barrow, da debuten “Transition” udkom i 2013. I Mikkel Bøggilds længselsfulde tekstunivers veksles vendsysselsk og amerikansk melankoli til iørefaldende americana med et nordisk islæt. Sidste år kom singlen “Julia Wants To Take Me Home” der har opnået en del airplay i radioen og varsler en ny plade, der lander i løbet af i år.

Like this Article? Share it!

Comments are closed.