WOMEX: ROSA-folk på vej til WOMEX

By Morten Alfred Høirup |

I dagene 21. – 25. oktober 2016 løber den 21. version af den årlige verdensmusik-expo, Womex, af stablen, denne gang i Ungarns hovedstad Budapest.

Womex, som er en blanding af showcase-koncerter, workshops, seminarer, filmfestival og meget mere, har siden den første udgave afholdtes for mere end 20 år siden i Berlin, udviklet sig til et event med 2.400 delegerede og 1.500 firmaer fra mere end 90 lande. I alt omkring 950 koncert- og festivalarrangører, 500 bookere, 200 journalister, 400 managers osv.

I løbet af de fire dage i Budapest, vil der blive afholdt i omegnen af 60 showcase-koncerter med mere end 300 kunstnere på en stor håndfuld scener.

Når ROSA-folk onsdag den 21. oktober drager til Ungarn for at netværke, vil de bemande boder i den nordiske afdeling sammen med World Music Denmark, og en række danske roots- og folkemusikbands.

Blandt de danske gæster på festivalen findes ud over repræsentanter for Roskilde Festival, det københavnske verdensmusikspillested Global, og Halkær Festival, også folk fra pladeselskabet Go Danish Music og Radiofolk.dk.

Desuden vil de mange internationale delegerede kunne møde repræsentanter for bl.a. det danske folkbigband Habadekuk, og for Basco, Himmerland, Phønix, Jensen & Bugge, Grønt Lys, Tophøj & Barslund, Dreamers’ Circus, Anja præst-Mikkelsen Trio, Klezmofobia, George Michelache & Calibut Band og mange flere.

Den danske kvartet, Phønix, har været på Womex mange gange, og ifølge bandets klarinettist, Anja Præst-Mikkelsen, er en af de vigtige årsager til at deltage på Womex, at man får mange værdifulde kontakter, og samtidig får opdateret sit netværk.

– At deltage i Womex giver også en saltvandsindsprøjtning til bookning-energien…, fortæller Anja Præst-Mikkelsen, og fortsætter: – det at møde andre musikere og hører hvordan det går med dem – så bliver det sjovt at booke igen. Det er også tit på Womex jeg bliver opdateret på hvad der sker i Danmark, det er dér man mødes og får snakket. Vi ved at det kan betale sig at deltage på Womex, og at det på sigt resulterer i jobs på både spillesteder og festivaler, og i år har jeg for første gang lavet aftaler på forhånd med nogle af de folk jeg gerne vil snakke med. Det bliver spændende, jeg glæder mig allerede.

Sidste år spillede den dansk-svenske trio, Dreamers’ Circus, en officiel showcase i Womex med meget stor success, og bandet har efterfølgende fået kalenderen fyldt med koncerter og festivaler både i Danmark, og ikke mindst i udlandet.

Søndag den 25. oktober kan du få et stemningsbillede af Womex ved at lytte til programmet Reportage på Radiofolk.dk, på www.radiofolk.dk.

www.womex.com kan du få meget mere at vide og se videoer og lytte til noget af den musik som spiller på dette års udgave af Womex.

Like this Article? Share it!

Comments are closed.