Q&A: 10 spørgsmål til MC Hansen om Folk Alliance

By Folkemusik.dk |

MC Hansen er ROSA’s koordinator af den danske indsats næste års Folk Alliance. Han har selv deltaget flere gange på Folk Alliance, og det har givet et stort skub til hans nordamerikanske karriere. Vi bad MC fortælle lidt om Folk Alliance og dele ud af sine erfaringer.

Hvad er Folk Alliance?

Folk Alliance er en international showcase festival med fokus på americana og rootsmusik. Den finder sted i Kansas City, USA.

Hvornår foregår Folk Alliance?

15.-19. februar, 2017.

Hvilke danske artister tager afsted til næste år?

CS Nielsen, Ida Wenøe, Lukkif, Fru Skagerrak, Lena Andersson og The Sentimentals.

Vil der være nogle specielle tiltag på Folk Alliance med de danske artister?

The Sentimentals og Fru Skagerrak spiller officielle showcases. CS Nielsen og Ida Wenøe deltager i en co-writing-camp henholdsvis i Austin og Arkansas i ugen op til festivalen foranlediget af Troy Campbell fra the House of Songs i Austin. Music Prince Edward Island har inviteret CS Nielsen til at sarte et samarbejde omkring musikudveksling, et samarbejde der startes op på Folk Alliance og fortsætter i det kommende med turnéer i Danmark og Canada og samarbejder omkring tilblivelsen af nye sange. Helt konkret vil Music PEI sætte CS Nielsen sammen med en canadisk artist, og de to vil så køre parløb omkring sangskrivning, turnévirksomhed og generel networking.

Hvad kan de danske deltagere få ud af Folk Alliance?

De kan møde fremtidige samarbejdspartnere og præsentere sig selv for DJs, bookere og branchefolk, men først og fremmest er det et godt sted at møde andre musikere.

Hvilken slags branchefolk kommer til Folk Alliance?

Koncertarrangører, DJs, bookere, organisationsfolk og journalister.

For personal and business use. Redistribution prohibited without credit to www.WithResolution.com

Hvad kræver det at være deltager ved Folk Alliance?

En god plan for hvem man gerne vil møde og en stor nysgerrighed på ny musik. Der kræves ingen særlige kvalifikationer for at deltage. Man betaler for at være med.

Hvad er dine egne erfaringer med Folk Alliance?

Jeg har truffet størstedelen af de amerikanske og canadiske artister, jeg turnerer med, på Folk Alliance, og hvert år møder jeg nye folk, som med tiden bliver samarbejdspartnere.

Hvad har du selv fået ud af at deltage på Folk Alliance helt konkret?

I år er mit orkester blevet hyret til at være backingband for fire sangskrivere, der skal indspille live-videoer i forbindelse med konferencen. Beehive Productions, som producerer videoerne, hørte os sidste år og har hyret os til at være husband i tre dage forud for festivalen. Vi spiller en officiel showcase, og jeg skal være moderator for en paneldebat omkring turneer i Skandinavien.

Hvilket råd har du til de, der deltager på Folk Alliance for første gang?

Lav en plan for hvem du gerne vil møde, og brug masser af tid på smalltalk. Gør dig nogle overvejelser om, hvad du kan tilbyde andre, og sæt det du har til salg i anden række. Der er markant flere sælgere end købere til stede og det er svært at fange folks interesse med mindre man kan hjælpe dem med noget.

For personal and business use. Redistribution prohibited without credit to www.WithResolution.com

For personal and business use. Redistribution prohibited without credit to www.WithResolution.com

 

Like this Article? Share it!

Comments are closed.