Per Vers: “En dygtig rapper kan passe ind i alle genrer”

By Søren Jensen Lund |

Rimene falder som perler, når Per Vers tager mikrofonen til munden. Han er en af Danmarks absolut bedste freestyle-rappere, men først og fremmest er han en kreativ sjæl, der konstant søger at udfordre sproget. Sidste år besøgte Per Vers folkemusikfestivalen Musik over Præstø Fjord, hvor han blandt andet optrådte med Mallebrok. På SPOTonFolk Dayparty genopstår samarbejdet, og i den forbindelse har vi på ROSA-folk sendt en lille håndfuld spørgsmål til Per Vers om hans forhold til folkemusikken.

– Det er de færreste, der forbinder Per Vers med folkemusik. Hvad har din indgang til folkemusikken været?

– Min indgang er, at jeg udelukkende deler musik op i, om det rører mig og eller ikke rører mig. Hvad genre, det måtte være, er ligegyldigt, og historier og skæve personligheder er vigtigere for mig end teknisk dygtige sangere og instrumentalister.

– Sidste år var du en tur på Musik over Præstø Fjord, hvor du blandt andet også optrådte med Mallebrok. Hvordan oplevede du stemning, folkene og miljøet, og hvordan adskiller det sig fra den del af musikmiljøet, du normalt færdes i?

– Jeg ved ikke lige, hvilket “musikmiljø” jeg normalt færdes i. Jeg ved bare, jeg vil helst være der, hvor fællesskabet er i fokus, og hvor folk er der for selve musikken og ikke på grund af hype og for at blive set. Og det levede Musik over Præstø Fjord hundrede procent op til. En unik location, der er båret af ildsjæle – det er den bedste grobund for gode oplevelser.

– Normalt vil man nok opleve rap/hiphop og folkemusik som genrer og kulturer, der ligger langt fra hinanden. Men kan du se nogle lighedspunkter?

– Rap er i sin essens en form for folkemusik. Det er uskolet, og det er historier fra folkedybet. Og for mig er rap ikke en genre – det er et verbalt udtryk, der kan sættes sammen med et hvilken som helst musisk udtryk, og en dygtig rapper kan passe ind i alle genrer.

– Hvad kan publikum forvente sig, når du går på scenen sammen med Mallebrok?

– Det må vi finde ud af på dagen. Det er først dér jeg selv ved det.

SPOTonFolk – Dayparty foregår 30. april kl. 11-15 på plænen mellem Voxhall og Atlas. Udover Mallebrok + Per Vers kan du her opleve en række danske folk-artister med kursen mod de internationale musik- og festival-scener, samt unge talentfulde dansere og spillefolk.

Like this Article? Share it!

Comments are closed.