Ny cd præsenterer dansk roots- og folkemusik i udlandet

By Folkemusik.dk |
Danish Roots – Growing in the World er et projekt som støtter og promoverer de mange rejsende roots- og folkemusikmusikere, som hvert år slider de internationale vejnet, jernbanespor og lufthavne blanke.

I slutningen af 2011 udkom dobbeltalbummet Danish Roots – Growing in the World 2012 med den stolte undertitel: ”40 Outstanding Danish Roots and Folk Music Bands”.  Albummet har cirkuleret rundt blandt udenlandske bookere, spillesteds- og festivalsarrangører, musikjournalister og DJs i det forløbne år, og det er stadig højaktuelt med sit indhold af folkemusik i mange afskygninger.

Nu supplerer Danish Roots så med et ny dobbeltalbum, Danish Roots – Growing in the World 2013, hvor skive et består af yderligere ”20 Vibrant Folk  and Roots Bands from Denmark”, og skive to består af  ”1 Hour Radio Program in English Featuring Danish Roots and Folk Music”.

Begge album bliver løbende delt ud på messer, konferencer, festivals og showcases rundt om i verden, og fungerer som et visitkort for den danske roots- og verdensmusik.
Morten Alfred Høirup, projektleder i Danish Roots fortæller:

-Jeg har netop deltaget i den store verdens- og folkemusikmesse, Womex, som i år blev afholdt i Thessaloniki i Grækenland, og den ny PR-cd, Danish Roots – Growing in the World 2013 gik simpelthen som varmt brød. Rigtigt mange af de delegerede kommer i løbet af sådan en weekend til den danske stand, og får en snak og en cd, og de er meget begejstrede. Faktisk gav vi 400 eksemplarer af det ny PR-album væk på kun to dage. Vi løb simpelthen tør for PR-cd’er. Vi har aldrig prøvet noget lignende!

De danske bands på det ny albums skive 1 er:

Asynje, Trias, Phønix, Fromseier/Hockings, Jansberg Band, Nordens Tone, Svøbsk, Tradish, Himmerland, Jensen & Bugge, Elof & Wamberg, Rikke Lie, Paul Banks, Fjärin, ULC, Fiddling Faroes, Andreas Tophøj & Rune Barslund, Helene Blum, Over Sundet og Carl Erik Lundgaard.

Radioudsendelsen på det ny albums skive to er på engelsk og handler om den danske folkemusikscene. Her præsenteres fortrinsvis musik med bands som ikke er at finde på skive et. Udsendelsen er til fri benyttelse på radiostationer over hele verden.

Dobbeltalbummet Danish Roots – Growing in the World 2013, er målrettet musikjournalister, spillesteds- og festivalarrangører, agenter og DJs i Danmark og ikke mindst internationalt. Albummet er ikke til salg, men kan rekvireres gratis af branchefolk via følgende hjemmeside og/eller emailadresse:

www.danishroots.eu og danishrootsdk@gmail.com

Danish Roots støtttes økonomisk af:
Danske Jazz, Beat og Folkemusik Autorer (DJBFA), Danske Populær Autorer (DPA), Dansk Musiker Forbund (DMF), Dansk Artisk Forbund (DAF) og World Music Denmarks Sekretariat for Folkemusik.

Like this Article? Share it!

Comments are closed.