Månedens Folknavn: Boho Dancer

By Folkemusik.dk |
Boho Dancer har netop udgivet albummet ”Gemini” og er et af de navne, ROSAs Sekretariat for Folkemusik præsenterer på SPOT. Vi har sendt en stribe spørgsmål til Boho Dancer der er april måneds folknavn.

Boho Dancer består af Ida Wenøe, Asker Bjørk og Símun Mohr og blev dannet i 2010. Året efter vandt Boho Dancer P3s Karrierekanonen, hvilket gav trioen mulighed for at indspille og promovere sin musik. I 2012 udkom debut-ep’en “Furry Skin” der fik gode anmeldelser både i landsdækkende medier og på musikblogs. Ep’en gav Boho Dancer en nominering som ‘Årets Talent’ ved Danish Music Awards – Folk, og trioen vandt prisen for ‘Best Alternative Act’ ved Underground Music Awards.

Den 8. april kom så trioens første fulde album, “Gemini”, og til maj er Boho Dancer et af de seks navne, der spiller  SPOTonFolk-showcase på årets SPOT Festival. Vi har sendt en håndfuld spørgsmål til Boho Dancer.

Hvordan lader I jer inspirere af rødder og traditioner i musikken?

Ida: Det er ikke som sådan en bevidst inspiration i sangskrivningsprocessen, men vi hører meget folk-musik både fra den amerikanske og nordiske scene, så det influerer os helt sikkert på den ene eller anden måde. Det har det nok også haft en indvirkning. at jeg er vokset op med en fællessangtradition i min familie. Sange som “Jeg Plukker Fløjlsgræs” og “Noget Om Helte”, samt en masse Sebastian på pladespilleren, har helt sikkert sat sit præg på de sange, jeg skriver i dag.

– Boho Dancer er et band, der vedkender sig traditionerne og røddernes inspiration. Men vi er også et moderne band, der lyder af den tid vi lever i. Vi vil gerne betragtes som et tidløst band, der ikke behøver hægtes på nogen bestemt periode. Vi laver musik af og til folket. Håndspillet, nærværende og åbenhjertigt.

Hvordan kan danske bands, inspireret af amerikansk folk, konkurrere med de mange og forskelligartede bands, der allerede er på den amerikanske scene?

Ida: Der kommer enormt meget fantastisk folk-musik fra USA, men jeg tror at vi adskiller os her i Norden, fordi vi tilføjer noget andet. En dybere melankoli og en længsel efter lyset. Vores sindelag er nok lidt anderledes på grund af miljøforskellene, og det kan høres i musikken. Hvor amerikansk musik er mere umiddelbar og omfavnende, kan nordisk virke mere svævende og atmosfærisk.

– Og så har vi også en anden måde at opfatte det skrevne ord på. Der er en naturlig sprogbarriere for os i det engelske sprog, men det kan faktisk vendes til en fordel. Jeg har oplevet, at amerikanerne finder mine tekster interessante. Det der i Danmark bliver opfattet som ukorrekt engelsk, opfattes af mange i USA som en ny form for poesi, de ikke selv ville kunne finde på. Så der er altså flere områder, hvor den nordiske fortolkning af amerikansk folkemusik har sit eget særkende.

Der har fra starten været stor opmærksomhed omkring Boho Dancer. Har det overrasket jer, eller er det noget, I har arbejdet målrettet på?

Asker: Vi havde jo faktisk spillet sammen i to år, inden vi kom med i – og vandt – KarriereKanonen. Så der har ikke været stor opmærksomhed fra starten. Men vi har selvfølgelig fra begyndelsen arbejdet målrettet med at udvikle vores sange og vores lyd. Så jeg vil ikke sige, at vi har arbejdet målrettet mod at få stor opmærksomhed, men vi har gjort en dyd ud af at udnytte alle de muligheder, der er opstået undervejs. Det være sig rådgivning, workshops, festivaljobs eller udlandsinteresse.

Hvordan er der blevet taget imod jer i udlandet?

Asker: Vi har overvejende oplevet en rigtig god respons på vores koncerter, når vi har været ude. Specielt var vores seneste tur til England en god oplevelse. Her mødte vi nogle mennesker, der efterfølgende har gjort rigtig meget for at hjælpe os. Men ligegyldigt om det er England, Tyskland, Østrig, Schweiz eller Holland, har vi haft en oplevelse af, at folk er rigtig åbne over for skandinavisk musik. Den danske musikscene nyder utrolig stor respekt hele vejen rundt, og det kan vi selvfølgelig profitere af og bygge videre på.

Hvilke fremtidsplaner og drømme har I i forhold til at turnere i udlandet?

Asker: Drømmen er at besøge en masse forskellige lande og møde en masse forskellige mennesker gennem vores musik. Og det ville selvfølgelig være helt fantastisk, hvis man også kunne tjene lidt på det. De konkrete planer indebærer en efterårsturné til England og en til Tyskland, Schweiz og Holland. Og vi arbejder ligeledes, i samarbejde med vores pladeselskab, på at få vores nye album ud i de samme lande – og i sidste ende i hele verden.

Boho Dancer består af:

Ida Wenøe: Vokal og guitar

Asker Bjørk: Trommer, guitalele og vokal

Símun Mohr: Bas, guitar og vokal

Diskografi

2012 – Furry Skin (ep) Slow Shark Records

2013 – Gemini Nordic Music Society

Links

bohodancer.com

facebook.com/Bohodancer

bohodancer.tumblr.com

Like this Article? Share it!

Comments are closed.