Hæderspris til ildsjæl og pladeselskabsdirektør

By Folkemusik.dk |

Folkemusikildsjæl og pladeselskabsdirektør, Erling Olsen fra GO’ Danish Folk Music, modtager danske kompnisters hæderspris

DJBFA – Komponister og Sangskrivere, uddelte i går for 34. gang, hæderspriser til danske komponister og branchefolk. Priserne på hver en statuette og 25.000 skattefri kroner, blev uddelt ved en stor gallafest i DR-Byen, og gik til Lukas Graham, Martin Brygmann og Erling Olsen fra Go Danish Folk Music (og Radiofolk.dk).

DJBFAs formand, Susi Hyldgaard begrundede i går aftes prisen sådan her:

“E-mails der skal besvares. Hjemmesider der skal opdateres. Musik der skal pakkes, så de kan komme ud til de hungrende musikelskere rundt om i verdenen. Langt ud over den traditionelle danske folkemusiks rækker kendes Erling Olsen som en sand ildsjæl, og en ihærdig forkæmper for roots, folk og folkemusik i bred forstand.

Erling Olsen har via hans pladeselskab udgivet omkring 150 musikudgivelser, som efterfølgende er solgt over det meste af verden … fra Japan til USA. Og med kunstnere der har så stor tillid til ham, fordi han behandler musikken, som han gør. Han elsker folkemusikken, og den stemning der er omkring det fællesskab, som folkemusikken trækker vejet igennem. Det fællesskab han selv er en meget stor del af! Derfor hædrer vi ham nu med DJBFAs særlige branche-hæderspris 2015.”

Like this Article? Share it!

Comments are closed.