Folk Alliance: God respons på danske musikere i USA

By Morten Alfred Høirup |

– Jeg tror, jeg prøver at holde mine forventninger lidt lavt for ikke at blive skuffet, så nu føler jeg min hjerne er helt sprunget i luften af alt det gode, der er sket.

Sådan siger den danske musiker, sanger og sangskriver, Ida Wenøe, som netop har deltaget i den 28. konference og showcase, Folk Alliance International, som løb af stablen i Kansas City, Missouri i USA, 17. – 21. februar.

Her mødtes mere end 2500 musikere og branchefolk og udvekslede kontakter, information og musik, i Westin Crown Center – et af de største hoteller midt på en af byens helt centrale pladser.

Over fire travle dage klistredes hotellet til med plakater og løbesedler, og alt muligt andet trykt materiale groede i dynger overalt på borde og hylder. Samtidig myldrede det med paneldiskussioner, salgsboder, instrument workshops og ikke mindst officielle såvel som
private koncerter.

De private koncerter med mere eller mindre kendte bands og solister er måske i virkeligheden de mest spændende, og de foregår typisk i lejede hotelværelser og suiter på tre etager, hvor et hav af navne står i kø for at spille en halv time af gangen fra kl. 22:30 til 04:00 om morgenen. Desuden spiller folk i alle hjørner i lobbyen, udenfor showcase-rummene, på bygningens tag, ja sågar i elevatoren på vej fra den ene etage til den anden.

Danmark blev, med støtte fra ROSA-folk, repræsenteret af tre forskellige folk-konstellationer, nemlig guitarist, sanger og sangskriver M.C. Hansen med sanger og keyboardspiller Jacob Chano, sangskriver Ida Wenøe med guitarist Anders Mathiasen, og endelig den dansk-canadiske duo Maja & Davíd, som består af violinist, sanger og komponist Maja Kjær Jacobsen, og violinist, sanger og komponist David Boulanger.

Vi mødte Ida Wenøe lørdag nat, hvor hun var ved at være færdig med sine showcase-koncerter, og vi spurgte, hvad hun havde fået ud af at deltage.

– Jeg har fået SÅ meget ud af det. Jeg føler mig helt høj, det er ud over alle forventninger. Jeg har haft en masse små showcases, og så kulminerede det hele i den her fantastiske officielle Folk Alliance-showcase, hvor jeg synes, der har været vild god respons.

Jeg har fået delt mine cd’er ud til nogen radiostationer og har fået snakket med nogle gode folk, der er allerede nogle projekter, synes jeg, der er ved at forme sig ude i fremtiden, så jeg har på alle måder fået meget mere ud af det, end jeg havde regnet med.

Jeg prøver at holde mine forventninger lidt lavt for ikke at blive skuffet, så nu føler jeg
min hjerne er helt sprunget i luften af alt det gode der er sket. Det er helt vildt, og det har bekræftet mig i, at det jeg laver også er noget, folk godt kunne være interesseret i her i USA, så det har bare givet mig endnu mere blod på tanden, selvom USA ikke umiddelbart er det nemmeste land at komme til som dansk musiker.

Hvis du vil høre mere om de danske deltageres tur til Kansas City, kan du holde øje med Radiofolk.dk’s udsendelse “Katten i Sækken”, via facebook.dk/radiofolk.dk, og du kan få mere at vide om Folk Alliance på www.folkalliance.org.

Like this Article? Share it!

Comments are closed.