Fromseier Hockings booket til Førde Festivalen i Norge

By Folkemusik.dk |

Folkemusik-duoen Fromseier Hockings kan til sommer opleves på den anerkendte norske folkemusikfestival, Førde Festivalen. Aftalen kom i stand efter duoens showcase på Folk Spot Denmark på sidste års Tønder Festival.

Det er med dansk deltagelse, når Førde Festivalen til sommer holder 25-års jubilæum. Duoen Fromseier Hockings tager til sommer turen nordpå, efter Førde Festivalens direktør, Hilde Bjørkum, hørte duoen på sidste års Folk Spot Denmark. Ditte Fromseier Hockings, der spiller violin og synger i duoen glæder sig til at optræde på Førde Festivalen:

”Det er en vigtig begivenhed for os fordi det bliver vores første koncert som duo i Norge. Vi ved at det er en koncert med et højt kunstnerisk niveau så vi føler det som lidt af en anerkendelse at blive inviteret til at optræde der.”

Udover Ditte Fromseier Hockings består duoen af ægtefællen Sigurd Hockings, der spiller guitar. Sidste år udgav Fromseier Hockings debutalbummet ”Flot Gevir”, der gav en nominering i kategorien Årets Kunstner til Ditte Fromseier Hockings ved efterårets Danish Music Awards – Folk.

Selvom det er første gang Fromseier Hockings spiller i Norge som duo, så har de før besøgt landet i andre sammenhænge.

”Jeg har spillet på Førde Festival med Fiolministeriet for nogle år siden, og Sigurd har turneret en hel del i Norge, da han var medlem af Basco. Men som duo er det vores første tur til Norge,” siger Ditte Fromseier Hockings.

Førde Festivalen har i løbet af de 25 år, den har eksisteret, markeret sig som en af de mest toneangivende folke- og verdensmusikfestivaler i Norden. Sidste år besøgte 30.000 gæster festivalen, der bød på 250 artister fra 25 lande.

www.fromseierhockings.com

www.fordefestival.no

www.danishroots.eu

Like this Article? Share it!

Comments are closed.