Fortsat flot udenlandsk interesse for Folk Spot Denmark og Tønder

By Henrik Friis |

Helt i tråd med de senere år er det også i 2015 lykkedes at tiltrække væsentlige internationale medier samt bookere, festivaler, pladeselskaber og andre branchefolk til Tønder Festivalen – og dermed også Folk Spot Denmarks koncerter. I alt 30 internationale gæster har meldt deres ankomst.

På mediesiden er der kommet tilsagn fra Chris Nickson fra fRoots – Europas mest kendte magasin når det gælder folk-, roots- og verdensmusik. Nickson har et stort kendskab til dansk folkemusik, hvilket også har haft betydning for hans rolle som jurymedlem i forhold til udvælgelsen af Folk Spot Denmark-grupperne.

Deutschlandradio Kultur har meldt sin ankomst igen – endda med to medarbejdere. DRK er en af de få nationale radiostationer i Tyskland. Stationen har i gennemsnit ½ mio. lyttere i timen, og journalisten Uwe Golz er ud over at bestyre sit eget program ”Tonart” fra chanson, folk og klassisk også med til at planlægge musikprogrammerne i det hele taget på stationen. Fra Tyskland er der også dobbelt-besøg fra print- og specialmagasinet ud i folk, roots etc, Roadtracks.

Af hele tre belgiske musikskribenter er en af landets bedst renommerede, Dirk Steenhaut, som skriver for musiksitet Knack Focus, også blevet lokket til af Tønders program i år (han har dækket SPOT Festival gennem mange år), og Tønder-veteranen Liz Clark fra skotske Celtic Music Radio har også sagt ”yes”.

På branche-siden kommer Chloe Goodyear fra Woodford Festivalen – en kæmpe festival, som på mange måder er en gateway for musikere til det australske marked. Der er besøg af belgiske Roger Bouwens, lederen af Tournee Mondiale, der er en årlig turné til adskillige byer i Benelux-landene, lige som Francis Edwards fra Mission Folk Festivalen i British Columbia også møder op igen.

Den tyske branche viser fortsat sin interesse for Tønder Festivalen, og her
skal fremhæves Anja Hövelmann fra bookingagenturet Laviola (der bl.a. har Harald Haugaard på rosteren), agenturet A.S.S. (som i sin tid lancerede Volbeat i Tyskland og i dag bl.a. har Tina Dickow i stalden), bookingbureauet Geheimagentur (med speciale i folk, world og chanson) samt kommunikationsbureauet og agenturet Uta Bretsch.

Derudover kan nævnes bl.a. Thomas Roscheck fra Luxemburg festivalen Sonic Visions, Kristian Blak fra færøske Tutl Records (som sælger godt på det tyske marked), samt Warzawa-producenten NextPop fra Polen.

De 30 internationale gæster vil blive tilbudt flere aktiviteter undervejs – ud over infomøder, receptioner og ture lavet specielt for branchen, vil der være speedmeetings med de deltagende grupper i Folk Spot Denmark-arrangementet.

Alle Folk Spot-showcases foregår på P4-Scenen. Program for Folk Spot Denmark 2015:

Fredag, d. 28:

17.00 – Maja & David

18.00 – M.C. Hansen

20.00 – Jansberg

21.00 – Northern Assembly

Lørdag, d. 29:

17.00 – Phønix

18.00 – Ida Wenøe & The Silver Cords

20.00 – Erlend Viken Trio

21.00 – Jonah Blacksmith

Like this Article? Share it!

Comments are closed.