For 15. år i træk maler Copenhagen Blues Festival København blå

By Nadia Donnerborg |

Fra tirsdag 22. september til søndag 27. september inviterer København til Blues Festival, der byder på blues af høj musikalsk og kunstnerisk kvalitet både på traditionelle spillesteder, i kanaler og i kirker.

Copenhagen Blues Festival har siden starten i 2000 fremvist musikkens blå stilarter i alle dens variationer. I år er der omkring 50 koncerter på 18 spillesteder fordelt i hele København, hvor publikum kan opleve internationale, skandinaviske og danske kunstnere.

Copenhagen Blues Festival er kendt for at have en god balance mellem traditionelle og nye udtryk inden for genren. Jacob Kragh, næstformand for Copenhagen Blues Festival, siger at hensigten er at fremme interessen og “udbrede kendskabet for blues musik i Danmark”:

– Målet er at præsentere spændende musik af høj kvalitet, folk ellers ikke ville have hørt, siger Jacob Kragh. Og derfor er Copenhagen Blues Festival begejstrede for i år at kunne præsentere et nyt blues talent, Selwyn Birchwood, der er relativ ukendt i Danmark, men som sidste år spillede på Chicago Blues Festival, verdens største gratis blues festival. Selwyn Birchwood spiller højoktan blues, og er kendt for at fange publikum med sin charme, energi og karisma. Han spiller fredag 25. september på Bartof Station på Frederiksberg.

På plakaten i år er også Mississippi Heat, et Chicago baseret blues band, der spiller “Traditional Blues with a Unique Sound.” De kan opleves lørdag 26. september  – også på Bartof Station.

B.B. King mindes
Programmet i år indeholder indslag af en lidt anden karakter end normalt, idet Copenhagen Blues Festival ærer den nyligt afdøde blueslegende, “The King of Blues”, B. B. King. Tirsdag 22. september viser Cinemateket filmen “B. B. King. The Life of Riley”, der handler om Kings liv. Torsdag byder på mindekoncerten “ B.B. King – In Loving Memory” i Amager Bio, hvor Shaka & James Loveless, Mike Andersen, Thorbjørn Risager og Otis Grand, backet af et husorkester, vil give deres bud på en lang række af B. B. Kings sange.

Prisuddeling
Der uddeles også to blues-priser i forbindelse med festivalen – det sker ved et arrangement I Amager Bio onsdag, når “Årets Danske Blues Navn” og “Årets Danske Bluesudgivelse” skal hædres.

På festivalen kan publikum blandt mange danske navne opleve en del af de tidligere vindere af netop “Årets Danske Blues Navn”, blandet andet Mike Andersen og Thorbjørn Risager, der hver især har oplevet succes i både ind – og udland – bl.a. som følge af prisen.

Den aarhusianske blues – og soulsanger Mike Andersen, er kendt for sin musikalske kvalitet. Han kan skrive intet mindre end fem DMA nomineringer og mere end 1000 koncerter på CV’et, og spiller blå toner af international karakter.

Thorbjørn Risager & The Black Tornado har 10 års jubilæum. Bandet spiller 23. september til den officielle åbning af Copenhagen Blues Festival, og kan desuden fejre udgivelsen af deres 10. album, “Songs from the Road”, der bliver udgivet i forbindelse med åbningen af festivalen.

Copenhagen Blues Festival byder også på mere end traditionelle koncerter. I løbet af festivalen er der Blues Brunch, Blues Jam og Blues Cruises; kanalrundfarter med live bluesmusik ombord. Og søndag 27. september er der Blues Gudstjeneste i Grundtvigs Kirkes Krypt.

Læs mere på Copenhagen Blues Festivals hjemmeside: www.copenhagenbluesfestival.dk

Like this Article? Share it!

Comments are closed.