Virelai indspiller musik til Skammerens Datter

By Dorte Heide |

Middelaldertroubadourerne fra Virelai står blandt andet for stemningen i slutscenen i storfilmen Skammerens Datter, der har premiere den 26. marts.

Da filmkomponist Jeppe Kaas inviterede Virelai ind i lydstudiet under optagelserne til filmatiseringen af Lene Kaaberbøls fantasyroman Skammerens Datter, var multi-instrumentalist Martin Seeberg straks med på idéen:

– Vi har samarbejdet med Jeppe Kaas før, blandt andet i forbindelse med filmen Tempelriddernes Skat. Vores instrumenter som drejelirer, sækkepiber og jødeharper får det til at lyde middelalderligt, og vi lever jo af at spille middelaldermusik, og er med vores 15 år nok den danske gruppe, der har været på banen i længst tid.

I filmen om skammerpigen Dina fik bandet til opgave at indspille baggrundsmusik til flere scener, der skulle have en stemning af middelaldermarked og fest og ballade over sig. Herudover en happy ending stemning i filmens slutsekvens og en særlig opgave med at indspille fløjtetoner hen over musik af Prags symfoniorkester:

Musikken til Skammerens Datter er indspillet i Prag. Optagelsen er fra før Virelai har lagt musik på.

– Det var en vild oplevelse. Så skal der virkelig intoneres rent. Selvom man ikke står i det samme rum som symfoniorkestret, men bare hører det i høretelefonerne, er det fuldstændigt vildt at have en fløjte, der svæver hen over et helt orkester. Det blev en meget smuk sekvens.

Filmisk musik
Martin Seeberg spiller med i flere bands, der tager udgangspunkt i remser og viser fra vikingetiden. Sammen med bandet Asynje er han ved at indspille et nyt album, som også skal en tur forbi nogle filmselskaber:

– Det virker som om, at vikingetemaet er oppe i tiden. Og vi vil gerne gøre opmærksom på, at vi laver noget, der sagtens kan bruges som underlægningsmusik. Vores musik er meget filmisk på den måde, at vi prøver at skabe en stemning af at komme ind i en anden verden. Med klangflader, der er eventyr- og vikingeagtige.

Like this Article? Share it!

Comments are closed.