Folk Spot Denmark 2014: Branche- og mediefolk roser dansk folkemusik

By Folkemusik.dk |

Folkemusik.dk har talt med nogle af de branche- og mediefolk, der var inviteret til Folk Spot Denmark 2014. Der lød rosende ord til den danske folkemusik-scene, der ses som nytænkende og med masser af energi.

Over to dage har der været afviklet otte showcases i forbindelse med Folk Spot Denmark 2014, der er arrangeret af ROSA – Dansk Rock Samråd i samarbejde med Tønder Festival. Formålet var at præsentere dansk folkemusik af høj kvalitet og med internationalt potentiale for udenlandske branche- og mediefolk.

En af disse er Chris Wade fra det engelske Adastra Music Agency. For to år siden begyndte hun, at arbejde med Habadekuk, som derved har fået foden inden for på nogle af de helt store engelske folk-festivaler. På grund af den økonomiske krise er blevet sværere at komme ind på det engelske marked, fordi arrangørerer og festivaler i højere grad satser på kendte navne. Alligevel håber Chris Wade, at flere danske bands vil prøve lykken, og hun giver følgende råd med på vejen:

– Man skal ikke have for travlt, for det tager lidt tid, og man skal ikke regne med en masse penge i begyndelsen. Men vær klar, hav cd’er klar, vær aktiv på de sociale medier og promover jer selv, lyder det fra Chris Wade.

Video: Interview med Chris Wade, Adastra Booking Agrency

Eddie Barcon er booker på Cambridge Folk Festival, som er en af de festivaler, Chris Wade har hjulpet Habadekuk ind på. Han er desuden med til at booke folk-bands til Glastonbury Festival. Han leder efter de exceptionelle bands frem for de, der ‘bare’ er gode.

– Det er stilen og kvaliteten af musikken, jeg kigger efter, fortæller Eddie Barcon, og tilføjer, at han har hørt en masse god musik på Folk Spot.

– Det er svært at bedømme ét band i forhold til andre, for alle bands er unikke og gør forskellige ting. Men et band jeg især kunne lide, var Dreamers’ Circus. Kaliberen af musikaliteten er enestående, og de gør også noget, der er lidt anderledes. På nogen måder minder de lidt om et engelsk-skotsk band, Lau, siger Eddie Barcon.

Video: Interview med Eddie Barcon, Cambridge Folk Festival

Blandt de internationale mediefolk var Liev Solberg fra norske NRK. Han har i en årrække præsenteret folkemusik på den norske statsradio, og det undrer ham, at Danmarks Radio ikke længere præsenterer folkemusik – specielt nu, hvor der, i følge ham, sker en masse på den danske folkemusikscene:

– Jeg har hørt disse showcase-koncerter, og det som jeg er lidt overrasket over er, at der er en vældig energi lige nu i dansk folkemusik. Der er en spontanitet og entusiasme, og jeg synes det virker som om, musikerne arbejder godt professionelt og har mange musikalske idéer, siger Liev Solberg.

Video: Interview med Liev Solberg, NRK

Tom Sherlock, der er manager og konsulent for en lang række bands, er kommet på Tønder Festival i gennem flere år. Han er i vide kredse respekteret for at have fingeren på pulsen, hvad angår den internationale folk-scene. Også den danske folkemusik-scene, har han fulgt tæt:

– Det er mit indtryk, at der har været et historisk skifte i dansk musiks profil. Jeg synes, det er en opadgående tendens, og det er meget positivt. Fra min synsvinkel som en international køber, promotor og en, der skal programlægge festivaler og kender folk rundt omkring i verden, har dansk musik en god position i øjeblikket, fortæller Tom Sherlock.
– Jeg håber, at vi får budskabet ud til folk rundt omkring i verden. Jeg ved fra at promovere og sælge irsk og keltisk musik, at det brand har et forspring på 30 år. Måske er det på tide, at den nordiske musik følger med.

Video: Interview med Tom Sherlock

Se flere videoer med interviews og musikvideoer på vores Folk Spot Denmark 2014-playlist på Youtube:

Like this Article? Share it!

Comments are closed.