Folk Spot: Bookingselskab hjælper Habadekuk frem i England

By Folkemusik.dk |

Folkemusikorkesteret Habadekuk er ved at få en fod indenfor i England. Dette er sket med stor hjælp fra det engelske bookingselskab Adastra. Gruppens violinist Kristian Bugge fortæller om samarbejdet med Adastra og betydningen af dette.

Ordene falder prompte fra anmelderen på den engelske musikblog Shout4music, efter Habadekuk sidst i juli spillede på den legendariske Cambridge Folk Festival i England: ”Exciting, high-spirited, feisty and assured in their technique – their music was like no other this weekend and proved the hype is more than justified.”

”Vi har spillet på festivaler i England tre somre i træk nu, og ja, jeg synes der er ved at være godt hul igennem,” fortæller Kristian Bugge, der spiller violin i Habadekuk. ”Vi var ret overraskede i år over, hvor mange der kunne huske os fra tidligere. Folk kom op til os og sagde, at de var kommet specifikt for at høre os. Det varmer rigtig godt og får anstrengelserne til at give god mening. Specielt var vi benovede over faktisk at kunne fylde telt 2 i Cambridge samtidig med, at Van Morrison spillede telt 1.”

Det er især en stor indsats fra det store britiske bookingselskab, Adastra, der har hjulpet Habadekuk et skridt ind på et ellers ufremkommeligt engelsk marked.

”Det gør en stor forskel at have folk, der arbejder for os og som har kontakterne. Vi laver rigtig meget selv, men Adastra-folkenefolkene har været på festivalerne i årtier. Det er klart, de har et væld af kontakter og ved hvad der sker hvornår. Det er en kæmpe hjælp. Men det betyder ikke, at vi bare kan læne os tilbage og lade jobene rulle ind. Der skal stor vedholdenhed til fra både bookere og band for, at der rigtig kan ske noget,” siger Kristian Bugge.

Til efteråret tager Habadekuk igen til England, hvor Adastra er i færd med at planlægge en klub-turné.

Like this Article? Share it!

Comments are closed.