Guide: Årets danske festivaler

By Folkemusik.dk |
Det ganske danske land  byder på masser af folk-, roots- og folkemusik på store og små festivaler. Har du kendskab til festivaler eller stævner, der ikke er på listen, så mail til soeren@folkemusik.dk. Listen opdateres løbende.

11.-14. februar, 2016: Strib Vinter Festival

Strib Vinter Festival er Danmarks eneste Vinter Festival, der med masser af råhygge og god musik står som et kulturelt fyrtårn i februarkulden. Et lyspunkt i vintermørket, for de mange gæster som hvert eneste år trofast kommer til den lille by ved Lillebælt.

Rasmus Walter, Dougie MacLean (SCT), Lis Sørensen Trio, Oysterband (ENG), Sofia Karlsson (SE), The White Album, Marie Frank, Allan Taylor (ENG) & Jacob Dinesen, Trio Mio  

www.strib-vinterfestival.dk

14.-16. april, 2016: Folk & Fæstival, Esbjerg

FOLK & FÆSTIVAL er en nystartet festival i Kristi Himmelfartsferien med fokus på både dansk og international folkemusik.

www.facebook.com/folkogfaestival 
www.folkogfaestival.dk

 

21.-24. april, 2016: Folkemusikseminar i St. Bededagsferien, Skørping

Folkemusikseminar og stævne for folkemusikere og folkedansere fra hele landet. Her mødes alle generationer på lige vilkår, uanset, om man kender lidt eller meget til folkemusik.

www.folkemusikskole.dk

 

28. april – 1. maj: SPOT Festival, Aarhus

SPOT Festival finder sted i Aarhus og har i mere end 20 år været en formidlingsplatform for den danske og nordiske musik. I 2015 var der over 180 optrædende artister og 8.000 gæster besøgte festivalen.

Barrow, Jansberg, Ida Wenøe & The Silver Cords, Elof & Wamberg

www.spotfestival.dk

 

2016: Pinsefestival i Sønderho, Fanø

Pinsefestival i Sønderho med workshops, musik, koncert og fest.

Se mere på Facebook

 

3.-5. juni, 2016: Halkær Folk & Roots Festival, Halkær, Nibe

Halkær Festival er en musikalsk og kulinarisk fest med nordboerne, kelterne & økologerne for kulturen, selvstændigheden & miljøet.

Eivør (FO), Moussa Diallo(Mali/DK), Haltadans (Shetl), Ross Ainsley & Jarlath Henderson(SCO), Voyage de Nuit (Irl/IT/FR), Rod Sinclair(SCO/DK)

www.halkaer.dk

11. juni, 2016: FESTiRIBE, Ribe

FESTiRIBE er en dag i folkemusikkens og dansens tegn.

www.folkemusikiribe.dk

12. juni, 2016: Gladsaxe Folkemusik Festival, Gladsaxe

Musik og dans.

www.aldershvilestaevnet.dk

 

16.-19. juni, 2016: Nysted Lyrik og Visefestival, Lolland

Lyrik – og visefestivalen er en tilbagevendende festival, der har de store danske og internationale lyrikere som omdrejningspunkt.

Erik Grip, Kristen Bjørnkjær, Pia Tafdrup, Peter Abrahamsen med gæster (Jeppe Aakjærs 150 års fødselsdag)

www.lyrikogvisefestival.dk

 

25. juni – 2. juli, 2016: Roskilde Festival

Nordeuropas største festival med internationale pop/rock-, folk- og world navne.

www.roskildefestival.dk

 

30. juni – 3.juli, 2016: Skagen Festival

Skagen Festival er en international folkemusikfestival. Festivalen har gennem årene tilpasset sig den rivende udvikling, som denne genre har gennemgået, så der i dag præsenteres folkemusik i alle afskygninger: Folk, folk/rock, jazz, visesang, roots, blues og meget andet.

KrebsFalch, Oysterband (ENG), Tom Donovan (IRL), The Kilkennys (IRL), Jacob Dinesen, Signe Svendsen, Dorthe Gerlach, Benny Holst, Allan Olsen, Anders Mikkelsen, Perry Stenbäck (SE), Graasvold & Lyngve (NO)

www.skagenfestival.dk

 

30. juni – 3. juli, 2016: Tunø Festival

Hyggelig festival midt i Kattegat med dansk og internationale rock-, blues og folk navne.

Northern Assembly, Jonah Blacksmith, Mike Andersen Band

www.tunofestival.dk

 

2. juli, 2016: Uldum Gademusik Festival

På Uldum Gademusik Festival er der mere end 1.000 optrædende fordelt på 18 små scener. Viser, jazz, sangskrivere, spillemænd, folkedansere,  balkan, gademusikere, gårdsangere, gøglere.  Mellem scenerne er der kræmmermarked, veteranbiler, spisesteder, fadøl, solskin og godt humør.

www.gademusik.dk

 

13.-16. juli, 2016: Love In – Festivalen på Skarø

Navnet, Love In, er lånt af hippiernes glade sammenkomster dengang i slut-60’erne. Den kærlige, lille festival på Skarø gør nøjagtig som dengang i festivalernes barndom. Her fejres musikken, samværet og kærligheden.

www.lovein.dk

 

22. – 24. juli, 2016: Fanø Free Folk Festival, Sønderho

En festival med free folk, outsider- og avantgardemusik, holdt på den smukke ø Fanø ved den danske Vestkyst.

www.facebook.com/fanofreefolk

 

29. – 31. juli, 2016: Roskilde Spillemandsstævne

Kom og spil – kom og dans – kom og spis vikingemad – kom og lyt til de bedste svenske rigsspillemænd og de første danske af slagsen!

www.spillemandsstaevne.weebly.com

 

4.-7. august, 2016: Odense Jam Days, Odense

Sammenstimlen, session, møde – ordet Jam skaber straks associationer til den musikalske verden. Tre forskellige genrer “jammer” og skaber sammen noget unikt. Jam Days rummer musik, sammenhold, glæde og liv. Samarbejde mellem Odense Internationale Blues Dage, Odense Folk Festival og Odense Sommer Jazz.

www.jamdays.dk

4. – 7. august, 2016: Musik over Præstø Fjord

Fire dejlige dage spækket med musik, sang og dans og oplevelser, nye som velkendte.

www.folkemusik.com

13. august, 2016: Nordenhuse Folk Festival, Nyborg

Endagsfestival.

De Gyldne Drenge, The Quiggs (SCT/DK)

www.nordenhuse.net

20. august, 2016: Tange Sø Folk Festival, Silkeborg

Festivalen er fortsat tro mod den velklingende irske/skotske genre, der bliver den røde tråd i endnu et slagkraftigt musikprogram.

www.tsfolkfestival.dk

31. august – 4. september, 2016: Copenhagen Songwriters Festival

En festival med fokus på sangskrivere og på den danske sangskriverscene – med optrædener fra både kendte og ukendte sangskrivere.

www.csf.dk

 

25. – 28. august, 2016: Tønder Festival

Folkemusikkens store internationale festival står i fornyelsens tegn og afspejler naturligt den stigende popularitet, folk- og rootsmusikken oplever i disse år. Tønder Festivalen rummer både fornyelsen og traditionen. Festivalen er præget af udvikling og forandring. Musikalsk byder festivalen velkommen til stribevis af yngre kunstnere, der befinder sig i det levende felt mellem folk, roots, indierock, alternativ country og singer-songwriter genrerne. Og samtidig velkommen til topnavne og veteraner på den internationale og danske folkroots musikscene. Tønder Festivalen er stedet at opleve de nye tendenser. Det er også stedet, hvor den autentiske folkemusik lever i bedste velgående. Og sidst men ikke mindst har Tønder Festival en helt særlig atmosfære, hvor musikere og publikum er tæt på hinanden, og hvor ”handmade music” er i centrum.

Rosanne Cash (USA), Jason Isbell (USA), Tina Dickow, Väsen (SE), Scott Wood Band (SCO), The Dead South (CAN), Treacherous Orchestra (SCO), The Nordic Fiddlers Bloc (NO, SE, SCO), Eliza Carthy & The Wayward Band (UK), The Chair (SCO), Mick Flannery (IRL), Blind Boys Of Alabama (USA), Del Barber (CAN), The Steel Wheels (USA)

www.tf.dk

27. – 28. august, 2016: Skotsk/Irsk Folkfestival, Glyngøre

Ny festival med musik af høj kvalitet, og et stort udvalg af øl og whisky fra Skotland og Irland.

www.festivalscenen.dk

 

 

2.-4. september, 2016: Højbystævnet, Højby

Dansemusik, koncertmusik og festmusik.

www.hoejbystaevne.dk

 

9. – 11. september, 2016: Godtfolk Festival, Fanø

Godtfolk Festival er en mangfoldig og eksperimenterende rootsfestival, der fokuserer på mødet mellem mennesker, musik og kultur. Festivalen kombinerer alt fra Fanø baller og folkrock til spændende og unikke verdensorkestre, og lægger stor vægt på kvalitet og originalitet

www.godtfolk.dk

 

September, 2016: Copenhagen Blues Festival

En blues festival med musik af høj musikalsk og kunstnerisk kvalitet, der fremviser de blå stilarter i alle deres variationer. Med danske, skandinaviske og internationale artister.

www.copenhagenbluesfestival.dk

3.-5. november, 2016: Frederikshavn Blues Festival, Frederikshavn

“Det Musiske Hus” i Frederikshavn danner igen rammen om et overflødighedshorn af et musikprogram i særklasse. Med stjerner fra USA og den øvrige verden kan blues, rock, gospel og soulelskere godt begynde at glæde sig til efterfølgeren af de første 10 fantastiske år i det som af mange betragtes som én af de mest respekterede og ansete bluesfestivaler.

www.bluesfestivalen.dk

 

November, 2016: Copenhagen Irish Festival

Festival med fokus på traditionel og moderne irsk folkemusik – med irske jamsessions, irsk pub og irsk dansebal.

www.irishfestival.dk

Like this Article? Share it!

Comments are closed.