Den positive omtale af dansk musik på EFEx fortsætter

By Henrik Friis |

To uger efter den engelske folk- og branchefestival kommer der stadig positive tilkendegivelser omkring det danske partnerskab

– Det var ikke bare det at kunne præsentere musik fra et andet land – det var også en stor fornøjelse at opleve, at vores gæster tog så godt imod den danske musik og kunne lide den.

Terry O’Brien, leder af den engelske folk-branchefestival EFEx, er fuld af lovord efter den danske deltagelse på festivalen i Bury for to uger siden.

De positive erklæringer fra festivalens gæster om den danske tilstedeværelse er fortsat efter festivalen, så når O’Brien nu skal gøre en slags status, har hun svært ved at finde andet end de positive gloser frem.

– På de indre linjer var samarbejdet rigtigt godt. Ikke fordi vi måtte give os hver især – men fordi vi lyttede til hinanden og klarede eventuelle problemer på forhånd. Vi fandt de rigtige bands, og vi fandt frem til de rette rammer – både til receptionen og til de egentlige koncerter. Den slags tager tid, men vi var tålmodige hver især, og det gav resultat.

terry-reception

– Hos os på EFEx havde vi tre formål, som alle blev opfyldt. 1) Vi ville som festival skabe et ”relationship” til et andet land – og det er lykkedes. 2) Vi ville præsentere noget nyt og spændende for det britiske folk-miljø – og de danske bands gav virkelig branchen en helt ny oplevelse. Der er virkelig blevet knyttet bånd mellem Danmark og UK. Og 3) Vi ville også give publikum helt nye bands og oplevelser – det lykkedes også, siger Terry O’Brien, som fortsatte med at få positive reaktioner ved sidste uges branchefestival, Womex i Budapest.

– Music Austrias Helge Hinteregger fortalte mig til Womex, at EFEx internationale partnerskab med Danmark var perfekt – og at han ikke ville ændre spor, hvis østrigerne skulle få et partnerskab med EFEx.

– Og Kelda Manley fra Record Journlas Management & Agency var meget glad for Basco og har allerede anbefalet dem til en anden festival, som ikke var ved EFEx.

Måske kommer der endda mere mere til. For i december offentliggøres den undersøgelse omkring EFEx, som er blevet igangsat efter festivalen i år.

Næste EFEx festival bliver 13.-16. oktober 2016. Denne gang er der, udover den britiske musik, fokus på Flandern. Men mon ikke der også bliver lidt rød-hvid deltagelse fra enten branche eller musikere, hvis de frø, der blev sået i år, spirer videre?

Like this Article? Share it!

Comments are closed.