Dansk succes på musik-expoen Womex

By Folkemusik.dk |

Da den 20. version af musik-expoen Womex løb af stablen i Santiago de Compostela i Galicien, Spanien, i weekenden 22. – 26.oktober, var det med deltagelse bl.a. ROSA-Folk og World Music Denmark og af en række danske roots-, folk- og verdensmusikbands.

Udover danske bands som Basco, Afenginn, Klezmofobia, Habadekuk og Himmerland, havde også den dansk-svenske trio, Dreamers’ Circus, meldt sin ankomst.

Trioen, som netop har modtaget Kunstfondens karriereudviklings-legat “Den unge elite” på 325.000 kr., skulle spille showcase lørdag aften på The Nordic Club, og havde allieret sig med den irske manager, Tom Sherlock, som har mange års erfaring som professionel indenfor den internationale del af branchen.

Womex blev i år besøgt af 2400 delegerede fra 90 lande, heraf var 950 koncert- og festival-bookere, 450 pladeselskaber, forlag og distributører, 500 bookingagenter og 400 managere. Desuden havde 200 internationale musikjournalister lagt vejen forbi.

På den store indendørs markedsplads udstillede 668 firmaer og selskaber fra 47 lande materiale fra 280 boder, og der blev afholdt 60 koncerter med 320 kunstnere fra syv forskellige scener.

Desuden var der 22 seminarer om forskellige emner, som f.eks.:  “Status for sigøjnermusikken i Ungarn og Europa”, “Bryd igennem i USA”, “Musikfestivaler som et instrument for social udvikling”, “Crowdfunding”, “Solenergi – hvordan udnytter man teknologi til at skabe sammenhæng mellem musik og natur”, og meget mere.

Før Dreamers’ Circus koncert lørdag aften talte Morten Alfred Høirup med Nikolaj Busk fra Dreamers’ Circus, og spurgte ham om han havde sommerfugle i maven:

– Ja, nu skal jeg hjem til hotellet og bruge et par timer på at vække det hjernecenter til live, hvor der faktisk er kreativitet og musik, så jeg kan tune den ind på en god kunstnerisk performance i aften. Den har været meget fokuseret på business. Det skal der lukkes ned for, og så skal jeg åbne op for musikken. Nu håber vi så bare, at der kommer nogen og lytter. Vi har i hvert fald gjort alt, hvad vi kunne.

Samarbejdede på den danske stand fungerede upåklageligt. Repræsentanter for de forskellige bands henviste til hinanden, når interesserede branchefolk kom forbi, der blev udvekslet kontakter og adresser, og man holdt øje med hinandens stand mens ejerne var til frokost. Desuden afholdt den nordiske afdeling i lighed med andre år en fælles “Nordic Brunch” hvor såvel danske som svenske spillefolk mere eller mindre spontant gav eksempler på traditionel nordisk musik.

Koncerten med Dreamers’ Circus trak fulde huse, og bagefter stod spillesteds- og festivalarrangører i kø for at komme til at tale med trioens manager, Tom Sherlock. Da han var færdig med forretningsdelen sagde han bl.a.:

– Det er svært at forestille sig, at det kunne have gået meget bedre, end det gjorde for Dreamers’ Circus. Vi havde fuldt hus. Bandet og alle involverede –  inklusiv de andre danske musikere – hjalp til med at sikre, at der kom mange internationale købere, presenters, festivaler og kulturelle movers and shakers til koncerten. Efter koncerten var der en fantastisk flot respons. Det var selvfølgelig fordi gutterne spillede et flot show, og de er gode ambassadører for dansk og nordisk musik. Jeg regner med at skulle bruge de næste par måneder på opfølgning, opfølgning og atter opfølgning. Jeg ser frem til at arbejde mere med Dreamers’ Circus, og jeg er sikker på, at de har en flot fremtid forude.

Like this Article? Share it!

Comments are closed.