Dansk roots, folk & verdensmusik i fælles fremstød på spansk musikmesse!

By Morten Alfred Høirup |

World Music Denmark og Rosa-Folk repræsenterer lige nu danske roots, folk, & world music på den store roots- og verdensmusik expo, Womex, som i år løber af stablen i den berømte galiciske pilgrimsby, Santiago de Compostela, hvor apostlen Skt. Jacob den ældre ligger begravet.

Desuden har repræsentanter fra en række danske bands taget turen til Womex for at møde de mange internationale branchefolk.

Det drejer sig bl.a. om folk fra Klezmofobia, Phønix, Gangspil, Afenginn, Vokalselskabet Glas, Norrøn og Mames Babgenush. Her udover er der folk fra Roskilde Festival, Go Danish Folk Music og Forlaget Olafssongs m.fl.

Jeg har haft en smadder god dag i dag”, fortæller Anja Præst Mikkelsen fra den danske folk kvartet, Phønix:

“Jeg har fået hul igennem til de svenske kulturinstitutter. Jeg talte med nogle af deres repræsentanter, og én af dem fortalte uopfordret de andre, at Phønix er et rigtig godt band, så det var rart. Og så stod jeg lige lidt her ved vores stand, da der kom en arrangør fra en serbisk festival og så vores video, og han var meget interesseret, så det har allerede været en god dag!”

Fredag ved frokosttid gik de nordiske lande sammen om den traditionelle Nordic Brunch, hvor området omkring de nordiske stande sædvanen tro fyldtes med forventningsfulde, lækkersultne og altid netværks-ivrige branchefolk fra hele verden.

Danmark diskede op med ægte danske flæskesvær og Gylden Brøndum snaps, en kombination som viste sig at være en stor success, og som gav masser af mulighed for at mødes og stifte nye bekendtskaber.

I morgen er der atter en dag, og så står den på masser af møder, og uformelle snakke – og så er der kaffepunch og småkager til alle som lægger turen forbi den danske stand om eftermiddagen.

Herunder kan du se og høre hvordan det lød da den interskandinaviske trio, Fru Skagerrak, gav et nummer sammen med gode svenske kollegaer i det nordiske område.

Like this Article? Share it!

Comments are closed.