Danish Vibes offentliggør årets bands

By Folkemusik.dk |

En tysk jury har udvalgt Anna Scharling, Mames Babegenush, Hess is More, Kristin Korb og KutiMangoes som repræsentanter for den danske jazz-, folk- og world-scene i årets udgave af Danish Vibes i Tyskland.

Igen i år oplever Jazz Danmark, ROSA-folk og World Music Denmark stor interesse for deres tyske eksportprojekt Danish Vibes. Med en jury bestående af tyske koncertpromotors, booking-agenturer, PR-agenter og pladeselskaber er fem orkestre nu udvalgt. Jazz Danmarks Lars Thor udtaler:

– De sidste par år har vi kunnet mærke en stigende interesse fra danske musikere om at komme ind på det tyske marked. I Danish Vibes har genreorganisationerne et eksportprogram, der både formår at reagere på den store tyske interesse for det nordiske og coache professionelle danske musikere i international musikeksport.

I år er det fjerde gang, at Danish Vibes sender danske orkestre igennem et forløb af showcases, messedeltagelse, strategi, performance træning og PR til det tyske marked. Tidligere orkestre har, efter deres optræden for 120 branchefolk på Danish Vibes Showcase i Hamborg, enten landet en samarbejdspartner eller er i dialog med interesserede partnere. Anders Filipsen fra Travelling Tribes, der sidste år deltog i Danish Vibes forløbet, fortæller:

“Danish Vibes’s platform muliggjorde, at vi kunne få kontakt til et tysk bookingselskab. Det har nu ført til, at vi har fået lavet en aftale med et europæisk bookingselskab. Så mikset mellem at fokusere vores energi på Tyskland og så DV’s netværk har været rigtigt gavnligt for vores kvartet.”

Danish Vibes er dansk musikeksport af Jazz, Folk og World musik, der gennem samarbejdet med branchefolk på verdens tredjestørste musikmarked, Tyskland, ønsker at skabe et grundlag for udvalgte orkestre til at få et gennembrud på den tyske scene.

Læs mere om Danish Vibes på www.danishvibes.com.

Like this Article? Share it!

Comments are closed.