Afenginn udgiver nyt album

By Folkemusik.dk |
Afenginn, der i 2012 kunne afholde tiårs-jubilæum, er klar med nyt album. LUX udkommer den 28. januar, og i forbindelse med udgivelsen, tager bandet den 1. februar hul på en omfattende release-turné i Tyskland, Schweitz, Danmark, Norge og Sverige.

Det er godt ti år siden, Afenginn introducerede begrebet ‘bastard etno’. Bandet med den karismatiske Kim Nyberg i front fik stor opmærksomhed med vilde sceneshows og halsbrækkende balkan-tryllerier, og var med til at sætte skub i den balkan-bølge, der i løbet af nullerne bed sig fast i Danmark.

Ny plade og ny bassist

Nu er Afenginn klar med opfølgeren til Bastard Etno, der i 2010 blev kåret som Årets Danske World Album ved Danish Music Awards. LUX hedder den nye skive, som ifølge bandet vil blive udgivet ”worldwide” den 28. januar.

I løbet af de sidste tre år har der været en enkelt udskiftning i besætningen. Guitar-ikonet Aske Jacoby, der som bassist i Afenginn overraskede de fleste blandt andet med lynhurtigt melodispil, er blevet afløst af Erik Olevik. Og at dømme efter de numre, der allerede nu er offentliggjort fra det kommende album, tyder det på, at Afenginn for en stund har lagt det hurtige og udadvendte på hylden til fordel for en mere reflekterende lyd, hvor det kompositoriske træder mere frem. I forbindelse med indspilningerne af LUX blev Afenginn udvidet med Bent Clausen (marimba, vibrafon) og Mads Hyhne (trombone).

Stor international aktivitet

Den danske balkan-inspirerede musik har fået stor opmærksomhed i udlandet. Senest har Tako Lako opnået stor international opmærksomhed. Afenginn har i løbet af de ti år, bandet har eksisteret blandt andet spillet på Roskilde Festival, Tønder Festival, Urkult (Sverige), Etnosoi (Finland), G! Festival (Færøerne), Dranouter Festival (Belgien), St. Gallen Open Air (Schweitz) og SXSW (USA), ligesom bandet har haft en omfattende turnévirksomhed især i Tyskland.

I forbindelse med udgivelsen af LUX tager Afenginn sidst i januar hul på en omfattende release-turné, der løber til starten af april, og indtil videre omfatter koncerter i Tyskland, Schweitz, Danmark, Norge og Sverige.

LUX udkommer den 28. januar på det tyske selskab Westpark Music, der også udgave Afenginns forrige udgivelse, ”Bastard Etno” fra 2010.

Afenginns release-turné starter den 1. februar i Konstanz, Tyskland. Indtil videre er der annoceret tre danske koncerter:

28/2 – Studenterhuset, Aalborg
1/3 – Rampelys, Silkeborg
3/3 – K-I-B, København

Hele turnéplanen kan ses på Afenginns hjemmeside: www.afenginn.com

Afenginn består af:

Kim Rafael Nyberg: Mandolin
Rasmus Krøyer: Klarinet, basklarinet
Niels Skovmand: Violin
Erik Olevik: Bas, kontrabas
Rune Kofoed: Trommer

Diskografi

2003 – Tivoli Invalid (EP) Hep Hep
2004 – Retrograd TUTL
2006 – Akrobakkus TUTL
2008 – Reptilica Polaris TUTL
2010 – Bastard Etno Westpark Music
2013 – LUX Westpark Music

Links

Web: www.afenginn.com
Facebook: www.facebook.com/afenginn
YouTube: www.youtube.com/user/AfenginnTube

Like this Article? Share it!

Comments are closed.